Allen naar het Groot Milieufeest!

Het Groot Milieufeest vindt plaats op zondag 5 juni in het Jubelpark van Brussel. Er zijn tal van leuke activiteiten gepland rond één thema: 'Brussel, groene stad'.

 


Brussel, een groene stad? Ja hoor! Kijk maar rond, je zal zeker merken dat de Belgische en Europese hoofdstad er groen uitziet. Bomen, parken, tuinen... vind je overal! Tijdens het milieufeest 2011 zullen de deelnemers onder andere kennismaken met het bos. En ze zullen ook de kans hebben om met de fiets de mooiste plekjes van het Brussels Gewest te bezoeken dankzij Adrien Joveneau en zijn team van de 'Beau vélo de Ravel'.

Wat kan je nog van deze dag verwachten? Fanfares, straattheater, improvisatie, clowns, goochelaars, acrobaten, … en nog een pak animatieactiviteiten rond verschillende thema’s uit de natuur en het bos.

Wie vragen wil stellen over onder meer voeding, energie of duurzame wijken kan terecht bij het dorp van Leefmilieu Brussel. Het Brussels Instituut van Milieubeheer zal er informatie en publicaties geven over alle milieuthema’s.

De kinderen zullen ook niet teleurgesteld zijn. Voor hen zijn er onder andere springkastelen, grime, tekenen en knutselen geprogrammeerd. Er is zelfs een kinderboerderij en -animatiedorp!

Tot slot wordt deze gezellige dag afgesloten met een uitzonderlijk concert van de Belgische zanger Milow, die internationaal bekend werd met z'n supersexy versie van Ayo Technology.

Last but not least, iedereen zal die dag ook gezond en milieuvriendelijk kunnen snoepen dankzij biologische snacks en producten uit de eerlijke handel.

Melody De Visscher

© Vivat.be 2020