10 jaar Zenith

Veel mensen wachten jaarlijks met spanning dit evenement af. De 10de editie van het salon Zenith zou nogmaals de actieve vijftigplussers moeten kunnen verleiden en dit met nog meer stands en meer activiteiten. Zij zullen ongetwijfeld weer in groten getale de weg vinden naar Heizelpaleis 5 en dit van 2 tot 6 december.


Dit salon is dus bestemd voor de vijftigplussers die op een zo interessant mogelijke wijze hun vrije tijd willen invullen en op de hoogte willen blijven van de evoluties in de wereld. Een dagje Zenith is een onvergetelijke en opmerkelijke ervaring omdat alle thema's die vijftigplussers interesseren op een dynamische en warme manier aan bod komen.

De bezoekers kunnen deelnemen aan een hele reeks creatieve workshops, conferenties bijwonen, een modeshow volgen, luisteren naar optredens van de beste crooners, een danspasje wagen of deelnemen aan een fitnessdemonstratie.

Ze kunnen vervolgens genieten van een natje en een droogje op één van de terrasjes of in de tearoom en daarna de gewenste informatie verzamelen over onderwerpen die hun generatie aanbelangen : het grote pensioenparcours zal instaan voor allerlei informatie over financiële aspecten zoals beleggingen en successierechten; het nieuwe thema van dit jaar is vrijwilligerswerk; jonge grootouders zullen een reeks tips krijgen m.b.t. de leukste activiteiten en excursies die ze met hun kleinkinderen kunnen beleven; de talrijke aanwezige verenigingen zullen demonstraties geven en informatie verstrekken omtrent hun dagelijkse of regelmatig georganiseerde activiteiten.

Ook andere thema's zullen daarnaast aangeboord worden op een wirwar van stands : toerisme, internet, gezondheid, gezonde voeding, lifestyle en beauty,...

Kunstwerken voor en door vijftigplussers

Naast de conferenties, workshops, modeshows en sportieve demonstraties, wordt er ook een tentoonstelling op poten gezet met kunstwerken van de hand van vijftigplussers. Dit initiatief gaat uit van het "Verbond van Senioren", een pluralistische vereniging van senioren, die de tentoonstelling noemde naar de oprichtster van de vereniging, Simone de Nave.

Deze tentoonstelling wil de creatieve vijftigplussers uit Vlaanderen en Brussel de kans geven hun kunstwerken voor te stellen aan het grote publiek en dit in het kader van Zenith 2003 om zo de "seniorenkunst te promoten". Het gaat om meer dan 200 aquarellen, olieverfschilderijen, houtsnijkunstwerken en beeldhouwwerken die door meer dan 60 kunstenaars vervaardigd werden. Deze mannen en vrouwen krijgen zo de unieke gelegenheid om hun passie met anderen te delen. Dit alles vanuit de idee dat senioren ook hun plaats hebben in de wereld van de kunst.

Een jury van experten zal deze kunstwerken aan hun kritisch oog onderwerpen, zodat het mooiste kunstwerk met de Zenith Award kan beloond worden. Elke bezoeker krijgt tevens de kans om een stem uit te brengen voor de publieksprijs. De winnende kunstenaar en een gelukkige bezoeker zullen met een mooie prijs beloond worden.

Praktische informatie

Salon Zenith

Brussels Expo - Paleis 5
Van 2 tot 6 december 2003 - alle dagen open van 10u tot 17u30
Toegangsprijs : 8 euro.

Inlichtingen :
Zenith - Brussels Fairs and Exhibitions
Belgiëplein - 1020 Brussel
Tel. 02.474.84.23 - fax 02.474.82.90

Jiri Pragman

Bijkomende Informatie voor de pers :

1. Catherine Decuypere, Organisation Zenith
tel: + 32 (0)2 474.84.23

2. ABCommunication
Ann Beckers, persverantwoordelijke
tel: + 32 (0)16 82.01.89
e-mail :

ann.beckers@skynet.be

3. Indien je een kunstenaar, die deelneemt aan de tentoonstelling, persoonlijk wil ontmoeten en interviewen, kan je contact opnemen met ABCommuication.

4. Enkele ministers zullen hun opwachting maken op het salon. Op 2 december, de opneningsdag zal Frank Vandenbroucke, minister van Arbeid en Pensioenen, een conferentie geven om 10u30 in de Conferentiezaal ; alle bezoekers en journalisten zijn van harte welkom.

© Vivat.be 2020