20ste Open Bedrijvendag brengt ode aan hernieuwbare energie

Op zondag 3 oktober vindt de Open Bedrijvendag plaats. In Vlaanderen is het evenement aan zijn 20ste editie toe. Dit jaar treedt de Organisatie voor Duurzame Energie toe als partner om op passende wijze het centrale thema, hernieuwbare energie, vorm te geven.


ODE Vlaanderen, de Organisatie voor Duurzame Energie, is dit jaar partner van de Open Bedrijvendag. Als overkoepelende organisatie van en voor bedrijven uit de hernieuwbare energiesector biedt ODE haar leden gespecialiseerde informatie aan, volgt het beleid op en doet voorstellen voor een stabiele uitbouw van de duurzame energieproductie in Vlaanderen. De coördinatie en organisatie van de diverse technologieplatformen (warmtepompen, windenergie, zonnestroom en bio-energie) staat daarbij centraal.
 
Een warmtepomp benut warmte uit de natuur voor verwarming van onze woning en voor de bereiding van sanitair warm water. Een warmtepomp onttrekt haar energie voor 70 à 80% uit de omgeving (water, grond, lucht). De rest wordt geleverd door de elektrische energie die de warmtepomp aandrijft. Het Warmtepomp Platform organiseert deze sector, waar bedrijven en organisaties overleggen en werken aan een markt voor kwalitatieve warmtepompen.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?