Wonen in een container

Verschillende architecten komen met een origineel idee: containers ombouwen tot kwaliteitswoningen. Deze nieuwe woningen bieden veel voordelen: ze zijn goedkoop, kunnen op zichzelf staan en gestapeld worden en je kan ze verplaatsen als je verhuist.


Ooit gehoord van Keetwonen? Het is een studentendorp in Amsterdam gebouwd uit scheepcontainers. In 2005 kampte de Nederlandse stad met een tekort aan studentenwoningen. Het bedrijf Tempohousing kwam met een origineel idee: scheepscontainers ombouwen tot woningen.

Het project werd op slechts een jaar tijd afgewerkt. In september 2006 leefden de eerste studenten in het complex dat ook een supermarkt, een wasserette, een restaurant en een sportzaal omvatte, allemaal gemaakt met containers.

Containers hebben veel voordelen. Ze worden heel snel gebouwd. Ze zijn even handelbaar als legoblokjes: je kan ze naast of op elkaar stapelen, tot zeven lagen hoog. En bovendien zijn ze modulair: de wanden kunnen er worden uitgehaald om grotere ruimtes te creëren. Een interessant detail voor gezinnen die uitbreiden of twee mensen die willen samenwonen. Verhuizen? Je kan je huis gewoon meenemen! De containers kunnen via schip, trein of vrachtwagen vervoerd worden over de hele wereld!


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?