Herfstklussen in de tuin

Onze tuin ligt er weer op z’n mooist bij, de herfstgeuren zijn alom aanwezig. Wie fruitbomen heeft, kan nu volop oogsten en stilaan komt er een dik deken van bladeren op de grond te liggen. Maar de herfst is geen periode om stil te zitten, er zijn enkele belangrijke tuinklussen te doen!
 


Het gazon

Dit is het moment om kale plekken in te zaaien. Het gras groeit dan nog voor de winter begint tot een groen tapijt. Ook kalk mag nu volop gestrooid worden. Met stikstofrijke groeimest wacht u dan weer beter tot het voorjaar.
Hark regelmatig de afgevallen bladeren van het gazon af, anders kan het gras eronder gaan rotten. Zolang het gras blijft groeien, mag u blijven maaien.

Kuipplanten binnen zetten

Voor de eerste vorst moeten de kuipplanten op hun overwinteringsplek gezet worden. Ideaal is natuurlijk een wintertuin, maar niet iedereen beschikt over een dergelijke luxe. Fuchsia, bougainvillea en de andere kuipplanten overwinteren echter ook gemakkelijk op een koele, lichte plaats binnen in huis. De temperatuur houdt u het beste tussen 0 en 12 graden.

Potten beplanten en niet-winterharde bollen rooien

De bollen die niet tegen vorst kunnen, moet u uitgraven en bewaren op een vorstvrije, droge en koele plek. In uw potten en bakken kunt u nu voorjaarsbloeiers planten, zoals narcissen, kievitsbloemen en tulpen.

Plantgoed uitzetten

In september en oktober kunt u planten die u mét kluit hebt gekocht in de grond zetten. Voor bomen en planten met kale wortels wacht u het beste tot eind oktober. Let wel op: nooit planten als het vriest of als de grond bevroren is.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?