Neem een abonnement op de smaken van het seizoen

Indien je regelmatig biologische producten koopt in de supermarkt, kan het de moeite lonen een abonnement op een bio-assortiment te overwegen. Volgens het aanbod van het seizoen bezorgen lokale producenten je wekelijks een gevarieerd pakket verse groenten en fruit. Bestellen en oppikken gebeurt in een natuurwinkel of ander vast afhaalpunt annex aanspreekpunt in je buurt. 

Volgens recente cijfers van de

VLAM
zitten biologische producten in de lift. Ondanks de crisis wordt ook in 2010 een toename vastgesteld van gezinsbesteding voor bioproducten. De groei valt het sterkst op bij hogere inkomens (jonge alleenstaanden, gezinnen met kinderen en gepensioneerden) uit verstedelijkte gebieden, met de Brusselaars aan kop.

Vooral de biogroenten doen het uitstekend, aldus de VLAM. In meer dan de helft van gevallen worden die in de supermarkt of de discount gekocht.

Misschien ben jij wel één van hen? Of misschien laat je gezinsbudget niet toe bio aan te kopen in voldoende hoeveelheden? Overweeg in dat geval een abonnement op "afhaalbio". Hiermee koop je elke week voor 8 à 15 euro een rijkelijk assortiment groenten en fruit (5 à 8 verschillende soorten).Verdelers van afhaalbio zoals Julienne en De Wassende Maan laten de keuze uit verschillende pakketten aan vaste prijzen (kleine of grote pakketten, al dan niet met fruit...). De kwantiteit maakt de prijzen voordeliger: het betreft ettelijke kilo's van verschillende soorten groenten of fruit. Oorsprong- en andere kwaliteitslabels maken het plaatje van de authenticiteit en directe link met streektelers volledig.

Bestellen doe je gewoon door langs te gaan bij één van de aangesloten afhaalpunten. Het betreft in de eerste plaats natuurwinkels, maar ook wereldwinkels, bedrijven, verenigingen of zelfs buurtadressen.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?