Gratis computerles voor iedereen

Gedaan met excuses als “de lessen zijn te duur” of “ik heb geen tijd om naar de cursus te gaan”. Heldere, begrijpelijke lessen in de meest gangbare programma’s zijn immers gratis te vinden op de site

www.gratiscursus.be
.

 


“Een briljante Belgische site boordevol zeer uitgebreide cursussen, een aanrader!” Zo omschreef het Nederlandse computermagazine Computer-idee de site van P. DeSmet, een informaticus uit Sint-Niklaas. Sinds 2007 zet hij de ene cursus na de andere online, zodat het aanbod momenteel meer dan twintig verschillende programma’s omvat.

Daarbij zitten klassiekers als ‘Access’, ‘Excel’, ‘Outlook’, ‘Powerpoint’ en ‘Word’, zeg maar het gekende office pakket, maar ook minder courante programma’s als Visio of Publisher.

Om te openen kun je leren hoe Windows werkt, dat lijkt ons een leuk startpunt voor beginners. Je hebt de keuze tussen XP en Vista. Zowat alles wat we kunnen bedenken komt aan bod: internet gebruiken, bestanden beveiligen, e-mail gebruiken... Wie voor school of werk moet omschakelen van XP naar Vista heeft aan deze cursus een hele hulp. (Getuige de reacties worden de cursussen trouwens vaak gebruikt in de lessen informatica op school.)

Foto’s bewerken op de computer door middel van Photoshop wordt een pak makkelijker als u eerst de cursus doorneemt.  Er worden twee opties aangeboden: CS2-CS3 en Elements 6.
De auteur pretendeert niet volledig te zijn, maar we mogen met een gerust hart zeggen dat de cursus uitgebreid genoeg is voor elke amateur-photoshopper.

Tegenwoordig willen we onze foto’s ook steeds vaker organiseren, bewerken en delen met Picasa, het gratis downloadbare fotoprogramma van Google. Ook daarover staat er een cursus op deze site.

Een ander tooltje van Google, meteen ook het bekendste, is google zoeken. Voor de meeste computereigenaars behoeft dit geen verdere uitleg, maar gratiscursus.be is er ook voor absolute beginners. Heel geduldig en heel duidelijk wordt de zoekoptie van Google stap voor stap uitgelegd en gedemonstreerd, telkens geïllustreerd met screenshots.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?