Een iPod kiezen: van Shuffle tot Touch

In oktober 2001 bracht Apple de eerste generatie iPods op de markt. Ondanks de hoge prijs sloeg de mp3-speler met eenvoudige bediening en groot geheugen meteen aan. Maar wat is het verschil tussen de Shuffle, de Nano, de Classic en de Touch?


Sinds die lancering is er veel veranderd. De eerste iPod had een harde schijf met 5GB geheugen, die werd al snel opgevolgd door modellen met 10 en 20GB. Na de eerste generatie werd het scrollwiel met aparte toetsen vervangen door een aanraak-gevoelig click-wheel.
Vandaag zijn er ontelbare iPods op de markt, van klein tot groot, van simpel tot ingenieus.

iPod Shuffle

De kleinste onder alle iPods is de iPod Shuffle, met 1 of 2GB geheugen, goed voor ongeveer 250 of 500 audiobestanden. Met zijn 15 gram en 3 op 4 cm grootte, is er van het kleinood amper iets te merken. Er zit een clip aan om de mp3-speler aan je kleding te bevestigen. Het enige nadeel is dat er geen scherm te zien is, en je dus niet kan kijken welk nummer er speelt.
De iPod Shuffle is verkrijgbaar in vijf verschillende kleuren.
Prijs: vanaf 45€.

iPod Nano

De iPod Nano is een heel populair model, met dit kleine ding kan je eigenlijk alles doen. Video’s, muziek, foto’s, games,…ze kunnen allemaal op het geheugen van 8 of 16GB (2000 of 4000 nummers). De nieuwe Genius-functie zoekt naar nummers in je muziekbibliotheek die bij elkaar passen en stelt zo een “slimme” afspeellijst op. Draai de iPod een kwartslag, en je beeld draait mee! (ideaal voor video’s) Wil je een willekeurig nummer horen? Gewoon even schudden met de Nano volstaat. Met zijn 36 gram en 8 mm dikte is de iPod Nano nog steeds gemakkelijk om op te bergen.
Verkrijgbaar in negen verschillende kleuren.
Prijs: vanaf 139€.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?