De ideale relatietest

De True Compatibility Test (TCT) gaat door voor de meest betrouwbare on-line relatietest, gebaseerd op wetenschappelijke informatie en professionele criteria. Zoals de doorslaggevende variabelen in een relatie bijvoorbeeld, de basisvaardigheden – en eigenschappen die een relatie kunnen maken of breken. Als deze thema’s niet aan bod komen in een relatietest, is hij wellicht ook niet betrouwbaar.


Om de vragen van de relatietest zo exact mogelijk te formuleren, hanteert

TCT
volgende fundamentele parameters.

 • Communicatiestijl
  Goede communicatie is het fundament van een hechte relatie en verhogen de kans op geluk aanzienlijk. Ook intimiteit en seksualiteit zijn gebaat bij communicatie. Het gebrek aan emotionele nabijheid en gevoelens van vervreemding liggen vaak aan de grondslag van depressies. In gewone mensentaal: goed met elkaar kunnen praten.
  Een open geest is mooi meegenomen in die communicatie: tolerantie voor humeurigheid, voor verschillende meningen en levensdoelen. Een gebrek aan openheid resulteert in minder respect en vertrouwen voor de andere.
  Ook ‘zelfonthulling’ (de mate waarin je jezelf kan en wil blootgeven) en de hoeveelheid communicatie spelen een bepalende rol in de partnerkeuze. Het is altijd zoeken naar het juiste evenwicht.

 • Conflictbeheersing
  Hoe ga je om met kleine en grote conflicten? Alleszins niet competitief, dominant, passief, agressief, ontwijkend of onderdanig. Wie de juiste technieken ontwikkelt om problemen en meningsverschillen op een rationele manier aan te pakken, maakt veel meer kans om een langdurige relatie op te bouwen. Ook de bereidheid om een conflict op te lossen wordt meegenomen in de paramaters van TCT.

 • Sociaal leven.
  Zonder sociale vaardigheden is niet alleen je relatie tot mislukken gedoemd. De meeste mensen vinden het bijzonder aangenaam als hun partner zich in gezelschap niet goed weet te gedragen.
  Denk ook goed na over de tijd die u wenst te spenderen buiten de relatie. Onenigheid op dat vlak kan tot jaloezie, wrok, frustraties, verlatingsangst en afwijzing leiden. Stellen die een goed evenwicht vinden tussen de tijd die ze samen doorbrengen en hun buitenechtelijke activiteiten kunnen de voortzetting van hun relatie met meer vertrouwen tegemoet zien.
   
 • Seksleven.
  Vergis u niet, seks is lang niet de belangrijkste factor in een relatie, toch niet voor de meerderheid van de mensen (35% volgens een recent onderzoek van Queendom.com). We zegden het al eerder: seksuele intimiteit is in de eerste plaats een bondingmiddel, een manier om je liefde en verbondenheid te uiten.
  De houding tegenover seksualiteit en het seksueel gedrag (ondermeer libido en frequentie) moeten dus zeker aan bod komen in een goede relatietest, met name de houding tegenover wat aanvaardbaar is in bed (of op de keukentafel) en de bereidheid om te experimenteren. Verder kunnen ook het seksuele verleden van beide partners en seksuele trouw een doorslaggevende rol spelen.

 • Persoonlijke kenmerken.
  Gewetensvol (zelfdiscipline, organisatietalent, planning, betrouwbaarheid), integer (eerlijkheid en loyaliteit), avontuurlijk (nieuwe en opwindende activiteiten houden een relatie levend), rigide (opofferingsgezindheid, bereidheid tot compromis, flexibiliteit), dominantie (assertiviteit, tolerantie, behoefte aan steun en controle), attitudes (tegenover het andere geslacht, geld, politiek, ouderschap, relaties, romantiek): het zijn stuk voor stuk individuele eigenschappen die een relatie ieder op hun manier kunnen besmeuren of versterken.

 • Hechtingstijl
  Belangrijkste thema’s in de tests van TCT: afhankelijkheid, veiligheid, jaloezie, de behoefte aan privacy, persoonlijke ruimte en persoonlijke vriendschappen.

 • Stressreactie
  Alle relaties komen wel eens onder de stress te staan. Hoe ga je daar mee om? De reactie op stress is bij iedereen verschillend. TCT onderzoekt de emotionele intelligentie van de kandidaten.

 • Geestelijke kracht.
  Neurotisch gedrag heeft een zeer negatieve invloed op relaties. Maar relatieproblemen veroorzaken zelf ook symptomen van depressie en vervreemding. Zelfvertrouwen is in elk geval een fundament van de tevredenheid over een relatie (vooral bij mannen), terwijl negatief emotioneel gedrag (woede, verdriet, misprijzen) het verschil maakt tussen tevreden en ontevreden stellen.

 • Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?