Provinciale domeinen 3: Antwerpen

In deel drie van onze reeks over Provinciale domeinen in Vlaanderen, gaan we eens kijken wat de provincie Antwerpen zoal te bieden heeft.

 

 


Het Zilvermeer

Deze gekende plas in Mol viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan. De hele zomer lang kunnen bezoekers aan de ingang een brochure krijgen met een wandeling door het domein. Her en der wordt de geschiedenis van het Zilvermeer uit de doeken gedaan aan de hand van foto’s uit de oude doos. 
Van oudsher is de zwemvijver de grootste aantrekkingspool van het Zilvermeer. Tegenwoordig is hij voorzien van waterkolken, klimtorens met glijbanen en speeltuigen. Alles heel veilig, want de vijver is grotendeels ondiep. Er is een strand en een ligweide, en ook sanitair en kleedhokjes zijn voorzien.
Op een ander deel van de vijver kun je zwemmen en fietsen. Er zijn twee speeltuinen, een avonturenspeeltuin en een veilige peuterspeeltuin. Om het park te verkennen kun je fietsen of gocarts huren. Eveneens tegen betaling kun je petanque spelen op een gravelpleintje of minigolfen.
Op het Zilvermeer kun je ook logeren, in je eigen tent of in een blokhut.

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer
Zilvermeerlaan 2
2400 Mol
Tel: 014/82.95.00

Het Rivierenhof

Het Rivierenhof is een begrip voor elke Antwerpenaar. Al eeuwenlang kan de stadsbewoner zich hier even komen terugtrekken in de natuur om te wandelen, te sporten en te genieten. Maar ook om cultuur te beleven: midden in het park vind je het openluchttheater, het zomerverblijf van de Arenbergschouwburg. ’s Zomers kun je er genieten van pop- en rockconcerten, theatervoorstellingen en nog veel meer.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?