Vliegreizigers eisen vernieuwingen!

Belgische en Nederlandse vliegreizigers werd onlangs gevraagd naar hun verwachtingen tijdens het bezoek aan een vliegveld of tijdens de vlucht. De marktstudie wijst uit dat de recente vernieuwingen die zijn doorgevoerd op vliegvelden en op vliegtuigen zeer positief onthaald worden. De ondervraagden lieten ook weten wat er volgens hen nog beter kan in de toekomst.


De studie werd uitgevoerd tussen augustus en september 2008 door InSites Consulting, in samenwerking met Living Tomorrow. Er werd gepolst naar de mening van de consument over de vlucht en de luchthaven van de toekomst. In totaal namen er 811 mensen tussen 18 en 65 jaar deel aan de online-enquête, waarvan 407 in België en 404 in Nederland. Keuze van de maaltijd en van de ontspanningsmogelijkheden: dadelijk bij reservatie, liefst.

Keuze van de maaltijd en van de ontspanningsmogelijkheden: dadelijk bij reservatie, liefst.


Bijna de helft van de reizigers wenst herkend te worden via een systeem van inloggen van zodra ze op de site van de vliegmaatschappij komen,  zodat ze niet telkens opnieuw alle persoonlijke gegevens moeten invoeren. Ook de voorkeur inzake multimedia en lectuur willen ze onderbrengen bij de persoonlijke gegevens. Momenteel vinden vier op tien reizigers het multimedia- en lectuuraanbod aan boord ontoereikend.

Daarenboven vindt de helft ook de maaltijden aan boord niet gevarieerd genoeg. Drie op de tien reizigers wil zelfs het menu op voorhand kennen. Ook hier bleek, dat de ondervraagden liever reeds bij de reservatie van de vlucht hun culinaire wensen kenbaar willen maken.

Al die persoonlijke voorkeuren zouden moeten opgeslagen worden op een getrouwheidskaart. Aan boord hoeft men dan gewoon die kaart in te scannen om meteen te weten met wie men te doen heeft.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?