Beauty uit de voorraadkast

Overvalt het je ook soms: de zin in een instant beauty behandeling? Maar zonder afspraak kun je in het instituut meestal niet terecht, en schoonheidsbehandelingen zijn duur… Daarom hier enkele recepten waarvoor je enkel producten nodig hebt die zich meestal in je voorraadkast bevinden, zodat je meteen aan de slag kunt, met een stralend resultaat.


Bodyscrub met zemelen en amandelen

Maal een handvol amandelen grof in de foodprocessor. Vermeng met een handvol zemelen en het vruchtvlees van een rijpe avocado. Zowel de amandelen als de avocado hebben verzachtende eigenschappen, zodat dit scrubmengsel heel geschikt is voor de gevoelige huid. Zemelen zijn rijk aan vitamine E, en helpen tegen ontstekingen en jeuk. Ook de geïrriteerde huid is dus gebaat bij deze scrub.

Wikkel met citroengras en gember

Breng een grote pan met water aan de kook, leg hierin een bussel citroengras en een grote gemberwortel, allebei in stukken gehakt. Na tien minuten verwijder je het citroengras en de gember, en leg je enkele stroken van een oud laken in het water. Laat vijf minuten trekken. Voeg net genoeg koud water bij om de temperatuur draaglijk te maken. Wikkel vervolgens de stroken om armen, benen en romp. Vergeet ook de nek en de schouders niet. Vervolgens rol je jezelf op in een stuk cellofaan of in een oud douchegordijn, en je gaat een kwartiertje op bed liggen. Dankzij de ontgiftende werking van de gember en de opwekkende kwaliteiten van het citroengras is deze wikkel een heerlijk verkwikkend en herstellend ochtendritueel. De gemberwikkels helpen ook bij spierpijnen, omdat gember ontstekingswerende krachten heeft. Ga in dit geval net hetzelfde te werk, maar laat het citroengras achterwege en leg op de pijnlijke gebieden enkele schijfjes warme gember alvorens de wikkel aan te brengen.

Vochtinbrengende crème met honing

Maak een mengsel van een handvol fijngemalen zemelen, een eetlepel honing en vijf eetlepels yoghurt. Meng tot een gladde pasta. Breng aan op het gezicht, en laat een kwartiertje intrekken. Spoel daarna af met lauwwarm water. Dankzij de vochtinbrengende kwaliteiten van de honing en de verzachtende eigenschappen van de yoghurt is dit een ideale crème voor elke dag, die je het liefst ’s morgens aanbrengt.

 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?