Tijd voor kW-motoren !

2011 is zeker en vast het jaar van de elektrische wagens.
Bewijs: de 'auto van het jaar' 2011 is elektrisch aangedreven en het Autosalon stelt dit jaar veel activiteiten rond kilowattmotoren voor.


Citroën, Mitsubishi en Peugeot hebben samen een echte elektrische oplossing ontwikkeld. De C-Zéro, iMiev en iOn brengen zeroliterbrandstof, zero-CO2-uitstoot en ook geen geluidshinder. De drie merken hebben elk de basisauto gepersonaliseerd.

Deze drie auto's zijn uitgerust met een ingebouwde 47 kW-motor en leveren van 3000 tot 6000 tpm. De motor klimt lineair in de toeren tot aan de maximumsnelheid van 130 km/u. De constructeurs geven een rijbereik op van 130 kilometer. Opladen duurt trouwens ongeveer zes uur aan een gewoon stopcontact, maar een snellader kan de batterijen tot tachtig procent van hun capaciteit herladen in een half uur.

Met  een lengte van 3,48 meter en een riante wielbasis van 2,55 meter zien ze eruit als een kleine eenvolumer, die voldoende interieurruimte voor vier volwassenen garandeert. De koffer heeft een capaciteit van 166 liter. En de prijzen? Wel, die variëren tussen 33.000 en 36.000 euro!


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?