Slaapproblemen: er is een reden!

Veel mensen lijden aan slapeloosheid. Lig jij soms lang wakker? Of slaapje al een tijdje niet meer zo vast? Zoek dan naar de reden hiervoor, want slapen is even noodzakelijk als eten en drinken. 

 


 

Hoewel slapen een natuurlijke behoefte is van de mens, verloopt het niet altijd moeiteloos. Weinig mensen slapen meteen en velen ontwaken midden in de nacht. Deze ongemakken hebben veel te maken met hoe je jezelf voelt, maar toch kan het grootste deel voorkomen worden door enkele zaken in je gewoontes of omgeving aan te passen. 

Slapen is niet alleen noodzakelijk om je lichaam te laten rusten, vooral de geest heeft het elke keer broodnodig. Tijdens het slapen worden alle ervaringen en gebeurtenissen van de afgelopen dag verwerkt. Wanneer de geest die kans niet krijgt, zal de volgende dag veel moeilijker verlopen dan na een goede nachtrust. 

Als iemand al een aantal nachten last heeft van slapeloosheid, mag hij zeker niet te lang wachten om een oplossing te zoeken voor dit probleem. Het heeft absoluut geen zin om te blijven functioneren ondanks dit ongemak. Zoiets kan namelijk voor ernstige lichamelijke of psychische problemen zorgen. 

Niet kunnen slapen gebeurt niet zomaar! Er is een reden voor dit ongemak. Het heeft altijd te maken met hoe actief je nog bent. Om in slaap te vallen, is meestal een passief gevoel nodig. Ook de slaapomstandigheden moeten goed zijn. Zoek de oorzaak en probeer het te vermijden, want slapen is enorm belangrijk zowel voor jouw lichaam als voor jouw geest. Zonder slaap kunnen beiden nu eenmaal niet werken. Hoewel het absoluut zeker is dat een mens in tijden van geluk beter slaapt dan bij stressmomenten, is het goed om te weten wat werkt en vermeden moet worden. De volgende middelen vergemakkelijken het inslapen ook in die moeilijkere periodes.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?