Azijn voor alles en nog wat

Een fles azijn zou je altijd in huis moeten hebben. Het is het huishoudhulpje bij uitstek! Het heeft honderden toepassingen in huis en voor de gezondheid.

 


Wat is azijn? Azijn kan gemaakt worden met behulp van de bacterie Acetobacter gebruikt bij oude wijn, vergist appelsap of andere vergiste producten. De resulterende azijn heeft een aangename geur en smaak. Azijn kan ook chemisch gemaakt worden. Dan wordt hij bereid door aceetaldehyde, afkomstig van alcohol (ethanol), te laten oxideren. Geur- en smaakstoffen worden er aan toegevoegd.

Voor in huis

Azijn is het huishoudhulpje bij uitstek! Het is onder andere een efficiënt schoonmaakproduct. Reinigen met azijn is niet alleen economisch maar ook veilig en milieuvriendelijk. Het is een uitstekend ontsmettingsmiddel, en kan ook gebruikt worden als luchtververser en reinigingsmiddel dat vet en zeepschuim reinigt, minerale ophopingen verwijdert, en bacteriën en schimmels bestrijdt. Het verwijdert ook kalk: wrijf je kranen, koffiezet, waterkoker of douchekop met azijn in en ze zien er uit als nieuw.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?