Lily Allen verlegt de grenzen van het fatsoen

Na het enorme succes van ‘It’s not me, it’s you’ kan niemand nog om Lily Allen heen. De single ‘Fuck You’ wordt door jong en oud meegezongen, en niemand die zich stoort aan de tekst. Ze stond er, op Werchter. Haar optreden in de AB is al drie maanden uitverkocht. Maar fans krijgen een nieuwe kans:  in oktober komt Lily Allen naar de Lotto Arena.


Lily Allen hoort thuis in het rijtje muzikale meisjes dat de laatse jaren de popscène veroverde: Duffy, Adele, Colbie Caillat, Amy Winehouse, ... allemaal hebben ze een uitzonderlijke stem en leuke liedjes, de een al wat meer jazzy dan de ander of met wat meer soul dan de ander.
Geen van hen heeft echter zoveel ‘joie de vivre’ als Lily Allen, geen is zo grappig en ondeugend. Cheeky noemen de Engelsen haar, wat zoveel betekent als ‘frank’, of ‘brutaal’, en inderdaad: Lily Allen zit nooit verlegen om een choquerende uitspraak (“Ik heb een derde tepel”!) Tegelijkertijd ziet ze er engelachtig en lieflijk uit, waardoor ze zich dit soort fratsen ruimschoots kan permitteren.
Dat Lily over een stevig gevoel voor humor beschikt, demonstreert ze op haar populaire Twitterpagina, maar ook gewoon in haar teksten (ze schrijft die namelijk helemaal zelf), vol ironie en van het occasionele f-woord voorzien:

I want to be rich and I want lots of money
I don't care about clever I don't care about funny
I want lots of clothes and f***loads of diamonds
I heard people die while they are trying to find them

I’ll take my clothes off and it will be shameless
Cuz everyone knows thats how you get famous
I’ll look at the sun and I’ll look in the mirror
I’m on the right track yeah I'm on to a winner

Lily Rose Allen is de dochter van een Brits komisch acteur en een producer. Haar jeugd spendeerde ze al pendelend van de ene stad naar de andere. Bij gebrek aan vriendjes was ze vrijwel continu bezig met muziek en boeken. Ze bezocht dertien scholen voor ze er op haar vijftiende de brui aan gaf en besloot zich volledig op muziek toe te leggen. Daarbij kreeg ze een beetje hulp van dooppeter Joe Strummer van The Clash.
Inspiratie had ze tijdens haar jeugd opgedaan uit de platencollectie van haar ouders, waar klassiekers als T-Rex en The Specials tussenzaten.
In 2005 gooide Allen een paar nummers op haar Myspace-pagina, en binnen de kortste keren had ze honderdduizenden friends en een platencontract.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?