Milieuvriendelijk speelgoed

Ook speelgoed kan goed of slecht zijn voor het milieu en de gezondheid. Vervang plastiek door hout, chemische kleurstoffen door niet-toxische kleuren afkomstig van planten en vermijd zoveel mogelijk overbodige verpakkingen.


Wist je dat meer dan de helft van het speelgoed dat in Europa wordt verkocht, uit Azië komt? Dat telt voor veel transportvervuiling. Verkies speelgoed dat in België en onze buurlanden geproduceerd wordt.

Koop geen goedkoop speelgoed dat je kind maar enkele maanden zal gebruiken of waarmee het zich na enkele dagen mee gaat vervelen. Kies voor duurzaam speelgoed: stevig en aangepast aan de leeftijd van het kind.

Verkies altijd hout omdat het natuurlijker en milieuvriendelijker is dan plastiek. Merken zoals Boikido, I'm Toy, Plant Toys, Janod, ... hebben immers een nieuwe lijn van ecohouten speelgoed. 
Plan Toys en I'm Toy produceren bijv. houten speelgoed van gerecycleerd rubberhout. De combinatie van hout met stoffen, de kindvriendelijke materialen en de educatieve waarde staan garant voor meer speelplezier. Alles begint bij zuiver, natuurlijk rubberboomhout, afkomstig van bomen die geen latex meer produceren.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?