Mind control bestaat

Mind control bestaat. Al sinds de jaren ’50 wordt zowel in de Verenigde Staten als in de toenmalige Sovjetunie druk geëxperimenteerd met allerhande middelen en technieken om de vrije wil uit te schakelen, aan banden te leggen en zelfs van op afstand te dirigeren. Zoals in tal van films te zien is.


Op welke manier zou je het menselijk brein kunnen beïnvloeden en wie weet zelfs efficiënt beheren? In films krijgen de slachtoffers vaak een futuristisch uitziende helm op het hoofd gedrukt maar hoe de hersenspoeling technisch tot stand komt, krijgen we nooit te horen. De enige primitieve vormen van breinstimulatie waarbij we ons iets kunnen voorstellen, zijn licht en geluid. Misschien hebt ook u al eens zo’n breinmachine uitgeprobeerd, koptelefoon, speciale bril, een golf van lichtpulsen en geluidsfrequenties. Die uiteindelijk synchroon gaan lopen met de hersengolven en je zo in een meditatieve trance brengen. Zou goed zijn tegen stress en slapeloosheid, je gaat er helderder van denken en je emoties worden stabieler. Zeggen de fabrikanten.

Maar dat is nog klein bier vergeleken met breinmanipulatie via radiogolven. “In theorie zijn we technisch in staat om het grootste deel van de zes miljard menselijke breinen op de aarde rechtstreeks te beïnvloeden, zonder de klassieke zintuiglijke bemiddeling, door neurale informatie op te wekken in een fysiek medium dat alle leden van de soort bereikt.” Michael Persinger, docent ‘fysiologische psychologie’ aan de universiteit van Sudbury, Ontario (Canada), heeft vroeger meegewerkt aan een top secret project van de Amerikaanse Navy rond ‘niet-dodelijke elektromagnetische wapens’. Volgens de professor zou het in de toekomst mogelijk moeten zijn om vanuit één centrale plaats alle individuele menselijke breinen te sturen en te manipuleren, onrechtstreeks via de computer, de gsm en andere op het wereldwijde web inlogbare toestellen, rechtstreeks via gerichte radiogolven.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?