De ruimtehaven van Raël

Raël en zijn volgelingen kwamen vorig jaar op een spectaculaire manier in het nieuws met het bericht dat in de gemeenschap de allereerste baby zou gekloond zijn. Wie zijn de Raëllianen? 

 


 Op 13 december 13 maakte Claude Vorilhon, journalist, autocoureur en liedjesschrijver, een wandeling door het vulkanische gebied ten westen van Clermont-Ferrand. Plots zag hij een UFO, waar een klein, mensachtig wezentje uitstapte met een groene huid en amandelvormige ogen. Zijn naam: Jahweh! God dus. God gaf Claude een nieuwe naam, Raël, en verkondigde dat de mens vervaardigd werd uit DNA van buitenaardse oorprong, naar de aarde gebracht door de Elohim, de aartsvaders. De moeder van Raël was bevrucht door Jahweh in persoon, wat hem dus tot de broer van Jezus maakte. Als veertigste en laatste profeet moest Raël deze boodschap uitdragen en het uitverkoren volk, 144.000 zuivere zielen, tot een ‘kosmisch orgasme’ brengen. Alleen dan zouden ze gekloond kunnen worden door de Elohim, die straks, in 2035 om precies te zijn, op aarde zullen terugkeren. Om hen waardig te kunnen ontvangen, wil Raël een ruimteluchthaven bouwen, met ambassade, bij voorkeur in Amsterdam.

“Wij houden heel veel van Holland,” aldus een ongetwijfeld stonede Raël in een interview met De Telegraaf. Het is de bedoeling dat de Elohim een geniocratie vestigen op aarde, een regering van genieën. Volgens Raël zullen hij en zijn volgelingen tegen dan allemaal gesteriliseerd zijn. Het in 1990 opgestarte Humane Genome Project, gericht op de ontwikkeling van menselijke klonen, moet het voortbestaan van de uitverkorenen verzekeren. De Raëlianen zullen zich “vrij kunnen verenigen, zoals ze maar willen, en iedere vorm van jaloezie is uitgebannen. Hun relaties zijn fantastisch puur en hoogstaand.”

Zes opwindende vrouwen


Zo kennen we onze goeroe’s weer. Raël beweert dat de Elohim hem op een mooie dag hebben meegenomen naar hun planeet, waar hij zowaar mocht deelnemen aan hun seksuele exploten. Een robot in een lichtgevende kubus zou hem zes buitengewoon mooie en opwindende vrouwen hebben aangeboden, die allemaal mee gingen naar zijn hotelkamer. “De zes charmante robots onderwierpen zich volledig aan mijn verlangens,” zegt Raël. “Ik beleefde de meest extravagante nacht van mijn leven.” Sindsdien spoort de gids der gidsen de leden van zijn organisatie aan om zo vaak mogelijk seks te hebben, met mensen van je eigen èn van het andere geslacht, en uiteraard ook met buitenaardse wezens. Tijdens de zomerkampen van de Raëliaanse beweging wordt naar verluidt driftig geëxperimenteerd met nudisme, travestie en bijzondere seksuele technieken.


Raël zelf noemt zijn beweging een “pro-wetenschapsreligie”, en een godsdienst “die het best aangepast is aan de nieuwe tijd.” In tegenstelling tot het de meeste religieuze leiders heeft hij een hekel aan dwangmatige bekeringsijver en ligt de nadruk op de verkondiging van de boodschap, geheel in de evangelische traditie dus. Het hoofdkwartier van de Raëlianen, het Centre UFOland, bevindt zich in Valcourt, Canada, waar naast een acht meter hoog model van DNA een replica staat van de UFO die Raël in 13 gezien zou hebben.

Met Scientology in de ruimte


Er zijn wel meer mensen die stellen dat wij afstammen van buitenaardse wezens. Sommige auteurs (Erich von Däniken voorop) hebben er hun broodwinning van gemaakt, en als we Ron Hubbard mogen geloven, de in 1986 overleden stichter van de Scientology-kerk, komen wij voort uit thetanen, geesten die zo’n 75 miljoen jaar geleden naar de aarde werden gezonden door de ‘wrede galactische heerser’ Xenu. Scientology heeft naar schatting 50.000 actieve leden, waaronder nogal wat filmsterren, die voor bekering, meditatie en vooral peperduur carrièreadvies terecht kunnen in de speciale Celebrity Centers die de kerk in Hollywood geopend heeft. Tom Cruise, John Travolta, Kirstie Alley, Mimi Rogers, Anne Archer, (wijlen) Sonny Bono en zelfs Nancy Cartwright, de stem van Bart Simpson, hebben zich openlijk tot het nieuwe ‘geloof’ bekeerd. Master Fard Muhammad, de stichter van de radicale Afro-Amerikaanse beweging Nation of Islam, de weergekeerde Allah ook, zei dan weer dat het zwarte ras wacht op de komst van een Mother Plane uit de ruimte, waarna het verderfelijke blanke ras eindelijk ten onder zal gaan.

© Vivat.be 2020