Webleren, een nieuwe online leermethode van de VDAB

VDAB WeblerenDe VDAB biedt sinds kort een nieuwe manier van bijscholen aan: "webleren" via het Internet. Gedaan met de verplaatsingen! Vanaf nu kan je thuis en op eigen tempo een cursus leren. Het opleidingspakket bestaat onder meer uit de bekende softwareprogramma's van Office 2000 en verder cursussen i.v.m. administratie. De cursussen zijn volledig gratis voor werkzoekenden, maar mensen die al een job hebben dienen nog een bepaald bedrag te betalen.


Iedereen kan dus cursussen naar keuze volgen. Je kan een opleidingspakket samenstellen of gewoon één cursus eruit pikken om je kennis te vergroten. Er hangen heel wat voordelen aan deze interactieve leermethode vast. Je hoeft je niet meer te verplaatsen en kan gewoon thuis studeren. Alles gebeurt online : inschrijven, leren en begeleiding door coaches. Daarenboven kies je zelf wanneer je wil bezig zijn met de cursus en moet je niet op een vastgesteld uur beginnen. Verder krijg je hulp en feedback van een coach en medecursisten. Groepsdiscussies behoren tot de mogelijkheden. De cursussen zijn duidelijk opgesteld en je krijgt ook oefeningen en opdrachten om je vorderingen te toetsen. Je krijgt bij een positieve evaluatie door de coaches ook een getuigschrift.

De cursussen zijn 24 uur op 24 raadpleegbaar, net als de oefeningen, die automatisch gecorrigeerd worden. Let wel : na de inschrijving krijg je wel maar twee maanden toegang tot het opleidingspakket of de cursus in kwestie.

De cursussen zijn gratis voor mensen die ingeschreven zijn als werkzoekende. Voor mensen die al een job hebben schommelen de prijzen voor de meeste cursussen tussen de 60 à 75 euro. De cursus "solliciteren" is voor iedereen gratis, de cursus "HTML" kost 140 euro en de cursus "Basispatronen Dameskleding" kost 150 euro.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?