Welke premies voor mijn dak?

De Vlaamse overheid heeft de strijd aangebonden met energieverslindende woningen. Tegen 2020 moet het tij gekeerd worden. Particulieren kunnen daarom genieten van een waaier aan financiële tegemoetkomingen. Zorg er vooral voor dat je dak geen warmte lekt.


Het isolatieniveau van ons woningbestand laat nog te wensen over. Nog te veel woningen hebben ramen met enkel glas. Dak-, muur- of vloerisolatie ontbreken vaak volledig. Tegen 2020 moeten de energieprestaties van de bestaande woningen substantieel worden verbeterd. Dat is alvast de ultieme opzet van het Energierenovatieprogramma 2020. Hierin legt de overheid de nadruk op de belangrijkste maatregel voor energiezuinig bouwen of wonen: het aanbrengen van thermische isolatie. Daken of zoldervloeren verdienen de meeste aandacht. Andere prioriteiten zijn het vervangen van enkele beglazing door hoogrendementsglas en verouderde verwarmingsinstallaties door condensatieketels.

Indien je een woning wenst te verhuren of verkopen, moet je bovendien een energieprestatiecertificaat kunnen voorleggen. Dit certificaat quoteert de woning op energiezuinigheid en speelt een rol in de uiteindelijke verkoop- of huurprijs.

 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?