Zelf sushi's maken

Zin in een culinaire uitstap? Waarom eens niet zelf sushi’s maken? Het is gemakkelijk, vlug klaar en niet duur. In tegenstelling tot wat prijzen in Japanse restaurants vaak doen vermoeden.

 


Het lexicon van de Japanse keuken

Hoewel je de basisingrediënten voor sushi tegenwoordig in elke supermarkt kunt kopen, heeft een bezoekje aan de toko zijn eigen, onweerstaanbare charme. Maar als u geen ervaren gids heeft om u door de overvloed aan Aziatische ingrediënten te loodsen, doet u er best aan het basisvocabularium onder de knie te hebben, zodat u zeker weet dat u het juiste product koopt.

Sushi. Een japanse culinaire specialiteit die bestaat uit een bolletje met rijstazijn geparfumeerde rijst op een dun sneetje verse, rauwe vis. Sashimi. Sashimi is een dun sneetje rauwe, malse vis. Hier komt dan weer geen rijst bij kijken…wel een aanrader voor visliefhebbers! 

Sashimi

Maki. Maki is een goedkopere vorm van sushi, en bestaat uit een rijstrol met vulling die omwikkeld is met nori, een soort zeewier. De rol wordt in stukken gesneden voor het serveren.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?