GreenPan: groen en Belgisch!

GreenPan is een ware revolutie aan het kookfront: de pan beschikt over een antikleeflaag gemaakt uit Thermolon, een gezond en milieuvriendelijk alternatief voor PTFE-pannen zoals Teflon.
 


GreenPan werd ontworpen door de Belg Wim De Veirman. Hij lanceerde zijn pan in 2007 in ... Amerika. Waarom niet in België? "Lanceren in de Verenigde Staten was een logische keuze", vertelde Wim De Veirman in een interview aan het Vlaams Netwerk van Ondernemen. "De Amerikaanse consument was goed op de hoogte van de problematiek rond PTFE-pannen (zoals Teflon)". Het Amerikaans milieu-agentschap had juist PFOA (dat aanwezig is in PTFE) bestempeld als ‘waarschijnlijk kankerverwekkend voor de mens’. "PTFE en PFOA hadden daar al meermaals het nieuws gehaald, en niet op een positieve manier. Het is ook een gigantische markt die toeliet om als beginnend bedrijf een vliegende start te maken”, aldus De Veirman.

GreenPan werd voorgesteld in een liveshow op HSN, een van de populairste shoppingzenders van de VS. De show was een groot succes: in minder dan 4 uur tijd verkocht GreenPan 100.000 pannen en was de voorraad uitgeput.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?