Gedaan met keukenzout, welkom ongeraffineerd zout!

Gewoon keukenzout is ongezond. Waarom? Omdat het verwerkt werd door de fabrikanten om het zachter, witter en droger te maken. Natuurlijk ongeraffineerd zeezout is wel gezond en heeft zelfs tal van andere eigenschappen.


Men hoort vaak dat zout ongezond is. Maar ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water en zout en dat is onmisbaar. Waarom zegt men dan dat het slecht is? Omdat gewoon keukenzout, zoals we het allemaal elke dag gebruiken, niet meer puur zeezout is. Het is verwerkt zout dat door de industrialisatie al z'n eigenschappen kwijt is.

Natuurlijk zeezout bevat tot 92 essentiële mineralen. In tafelzout vind je slechts twee natuurlijke elementen: Natrium (Na) en Chloor (Cl). Het probleem is dat deze stoffen apart niet door het lichaam worden opgenomen.

Ze belasten het zelfs! Ander probleem: er wordt aan keukenzout vanalles en nog wat toegevoegd, onder andere Aluminium Hydroxide. Dit dient bijvoorbeeld om het zout strooibaar te maken. Maar het zou zich in de hersenen opstapelen en ziekten als Alzheimer en dementie bevorderen!

De fabrikanten voegen ook andere chemicaliën zoals droog- en bleekmiddelen toe aan de zoutformule. Waarom? Omdat het blijkbaar meer geschikt is voor de consument. Het is waar dat we liever koken met zout dat niet kleeft en we vinden fijn geraffineerd zout ook gemakkelijker dan dikkere korrels. Ja, maar... voor ons comfort hebben de fabrikanten dus ongezond zout geproduceerd.

Een zout dat de meeste elementaire chemische en stofwisselingsprocessen in het lichaam ondermijnt. Een zout dat water vasthoudt en bovendien problemen met de nieren en de bloeddruk veroorzaakt.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?