Mundo exotica thuis: brouw eens een rumcocktail

Wie om economische of andere redenen niet op vakantie kan buiten de landsgrenzen heeft een geheim wapen ter beschikking om op elk gewenst moment een sfeer van zon, strand en tropen op te roepen: een cocktail met rum. De allerlekkerste leren we je in een wip zelf maken.


Pina colada

Letterlijk vertaald betekent het zoveel als ‘gezeefde ananas’, en dat is meteen ook het hoofdingrediënt van deze Puertoricaanse nationale drank. Verder hoort er kokosroom in en rum.

  • 30 ml (1 borrelglaasje) witte rum
  • 30 ml kokosroom
  • 90 ml ananassap
  • Crushed ice

Alles mag bij mekaar in de blender. Draai een minuutje tot de room goed gemengd is met de andere ingrediënten. Voeg dan het ijs toe. Serveer in een gebombeerd longdrinkglas, gegarneerd met verse ananas en een marasquino-kers. Of ga er eens echt helemaal voor: serveer hem in een kokosnoot versierd met parapluutjes.

Variaties:

Virgin Pina colada: zonder de rum
Chi Chi: met vodka in plaats van rum
Belizean Pina Colada: met gevaporiseerde melk in plaats van kokosroom
Miami Vice: Pina Colada met extra rum en aardbeien erbij

Mojito

Cubaanse cocktail die de lievelingsdrank was van Ernest Hemingway. Deze ‘early adopter’ heeft waarschijnlijk gezorgd voor de populariteit van het drankje in de rest van de wereld. Je hebt er ook geen moeilijk te vinden ingrediënten voor nodig:

  • Enkele muntblaadjes
  • 40 cl witte rum
  • Sap van 1 limoen (30 cl ongeveer)
  • 2 tl rietsuiker
  • spuitwater
  • ijs

  • Delen





© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?