Vergelijk en kies elektronica met nieuw online hulpmiddel

Test-Aankoop heeft een nieuwe tool gelanceerd, die ze ‘vergelijk en kies’ gedoopt hebben. Zoals de naam het al verklapt, helpt de tool u producten te vergelijken, het meest geschikte model eruit te pikken en de goedkoopste dealer te vinden van een tv, gsm, dvd-speler, mp3-speler of digitaal fotoapparaat. De tool helpt u ook bij het kiezen van een energieprovider. Maar er is een ‘maar’...


Keuzestress

Voor de consument wordt het steeds moeilijker om te kiezen. Het aanbod aan diensten en producten is zo groot en het is zo moeilijk om het ene met het andere te vergelijken, dat veel mensen uit armoe gewoon blijven waar ze zijn.

Voor veel mensen brengt kiezen ook stress met zich mee. Vroeger bleef dit probleem beperkt tot het aanbod in de supermarkt, maar nu ook gas, elektriciteit, vaste en mobiele telefonie en digitale televisie de vrije markt zijn opgegaan, is kiezen echt zeer moeilijk geworden. Test-Aankoop wil de inertie en keuzestress tegengaan, en de concurrentie aanwakkeren.

De tool kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor de keuze van een nieuwe gsm: de toekomstige koper kan klikken op alle merken, om vervolgens te selecteren op prijs, eindbeoordeling, UMTS-specificaties, de fotografeerfunctie, de mp3-functie, …

Opgepast, een aantal opties is alleen toegankelijk voor abonnees, en de tool was zeer traag (we zijn nog eufemistisch) toen wij hem uitprobeerden.

Producten vergelijken en kiezen?

Op de site van Test-Aankoop helpt deze tool ons om producten te vergelijken, de beste modellen uit te kiezen en het goedkoopste verkooppunt te selecteren, of het nu gaat om tv’s, gsm’s, dvd-spelers, mp3-spelers en fototoestellen.

De consument kan makkelijk te weten komen welke modellen voor hem het meest geschikt zijn. Hij kan de modellen direct vergelijken op basis van hun kenmerken, ofwel op basis van de beoordeling die ze meekregen van Test-Aankoop. Bovendien geeft de tool aan de consument de mogelijkheid er het goedkoopste verkooppunt uit te pikken. Een massa informatie dus, die continu geupdatet wordt, en die je kunt personaliseren.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?