Radio à la carte: Musicovery

De website Musicovery werd door Time Magazine gelauwerd als een van de vijftig beste websites ter wereld. De site is eigenlijk een soort radio die je kunt personaliseren naar je eigen smaak. Selecteer je favoriete genre en stijlperiode, en kies daarna de ‘mood’ of stemming waarin je bent. Musicovery doet de rest. Dankzij de mooie lay-out is Musicovery ook een lust voor het oog. 


 

Er waren eerder al online radiosites die personaliseerbaar waren qua genre, zoals Pandora of  Last FM, maar die waren gebaseerd op een systeem waarbij je een artiest moet kiezen en daarna gerelateerde muziek te horen krijgt. Bovendien is Last FM sinds kort een betalende site, waardoor veel mensen afhaakten. Maar de pecunia is niet de enige reden waarom Musicovery met kop en schouders boven de collega’s uitsteekt: de site gebruikt meer dan 40 parameters om muziek in te delen, waardoor de mate van personalisering haast niet te evenaren is. Drie jaar geleden begon Musicovery, overigens een Frans initiatief, met een catalogus van 8.000 songs. Ondertussen werd er flink uitgebreid. 

Leuk is dat genres als latino en soul overvloedig vertegenwoordigd zijn, zelfs als je voorkeur, bijvoorbeeld, uitgaat naar muziek uit de jaren ’40. 

Mood Radio

Musicovery geeft je aan het begin van elke sessie de keuze tussen verschillende moods: ‘energetic’, ‘calm’, ‘positive’ of ‘dark’. Naast deze optie is er de mogelijkheid dansbaarheid en tempo van de nummers aan te passen. 

Eens hier je keuze gemaakt moet je de tijdsbalk instellen, je kiest bijvoorbeeld de jaren vijftig, of zeventig. Ofwel krijgt Musicovery de vrije keuze en klik je ‘all’ aan. 

Vervolgens is het tijd om genres aan- en af te vinken: luister je graag naar rock en electro, of liever naar reggae, jazz, latino of rap? Ook classical, funk, soundtrack, metal en blues zijn opties... en daar houdt het niet bij op. 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?