Gsm voor senioren

Tegenwoordig vind je mobiele telefoons voor ouderen op de markt. Die hebben grotere toetsen, een vereenvoudigde menustructuur en enkele andere kenmerken die op deze doelgroep gericht is.
 


Motorola was een van de eersten die zich op deze markt lanceerde. Sindsdien hebben diverse fabrikanten, zoals Doro, Emporia of ITTM, ook hun eigen model ontworpen. En waarom niet? België telt 1,8 miljoen mensen van 65 jaar of ouder en dit percentage zal alleen maar toenemen in de komende jaren.

Wat is het verschil tussen een gewone gsm en eentje voor senioren? Wel, ouderen willen niets weten van internet, agenda's, spelletjes, camera's, enzovoort. Wat hen wel interesseert, is hun contacten kunnen opbellen en berichten schrijven en ontvangen. De fabrikanten hebben dus gekozen voor een vereenvoudigd menu, maar ook voor grote toetsen, en een groter scherm voor een groter lettertype.

Deze gsm’s beschikken nog over andere nuttige functies: ze zijn over het algemeen uitgerust met een noodknop. Als je op deze drukt, gaat de telefoon meerdere contacten oproepen (kinderen, kleinkinderen, huisarts, ...) via een cascadesysteem. Deze mobiele telefoons zijn ook ontworpen om niet te interfereren met hoorapparaten.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?