Betaal je facturen online

Minder papierwerk en minder afval, dat zijn al twee goede redenen om de ontvangst van je facturen via internet aan te vragen. Er bestaan tegenwoordig ook manieren om ze rechtstreeks online te betalen.
 


Je facturen via internet aanvragen is een klein gebaar met een groot en positief gevolg op het milieu. Het niet meer afdrukken van deze 70 miljoen documenten zou een jaarlijkse vermindering betekenen van 890 ton papier, 70.000.000 liter water en 15.000 ton C02.
Het is ook erg handig als je een hekel hebt aan papierwerk. In je computer nemen ze immers veel minder plaats in. Je bespaart op deze manier ook op je facturatiekosten.

Tegenwoordig kan je een onlinefactuur vragen bij een heleboel firma's. Belgacom noemt het de 'groene' factuur. Ook Base, Proximus, Mobistar, Lampiris, Electrabel en veel andere stellen het gebruik van webfacturen voor aan hun klanten.

Sommige van deze bedrijven werken ook met Certipost, dat zowel je facturen als je loonbrieven in één en dezelfde onlinepostbus verzamelt. Of het nu om je facturen van telecombedrijven, van je watermaatschappij of je leverancier van elektrotechnisch materiaal gaat …, als je met zo'n internetrekening werkt, ontvang je alle facturen op één plaats en win je dus tijd.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?