Waarom beroemde mannen zo graag beminnen

Wat hebben Kennedy, Einstein, Chaplin, Picasso en Herr Seele met elkaar gemeen? Hun genialiteit uiteraard. Maar ook een waslijst minnaressen. Succesvolle mannen raken snel verzadigd en moeten hun creativiteit elders botvieren, zoals in bed. 


Het ligt nu eenmaal in de aard van genieën om altijd op zoek te gaan naar nieuwe risico’s. Ongeacht wat leerkrachten fysica wel eens durven te beweren, ontwikkelde Albert Einstein de relativiteitstheorie niet door de hele tijd op zijn kamer te zitten studeren. ‘s Werelds meest benijde geest had inspiratie nodig en die haalde hij bij voorkeur bij de vrouwen. Naast twee wettelijke echtgenotes hield de man er ook tal van minnaressen op na.

En hij was niet de enige. Ook de in 1963 vermoorde Amerikaanse president John F. Kennedy stond bekend om zijn buitenechtelijke avontuurtjes. Zo zou hij tijdens een bezoek aan Groot-Brittannië bij de toenmalige premier Harold MacMillan geklaagd hebben dat als hij een dag lang geen seks had met een vrouw, hij dan vreselijke last kreeg van hoofdpijn.
Desmond Morris stelt zelfs dat het in de natuur ligt van briljante mannen om hun vrouw te bedriegen. Het plezier van risico’s nemen, is een uitgesproken mannelijke eigenschap. Telkens als een man een nieuwe mogelijkheid ziet, wordt hij ernaartoe gezogen. Genieën hebben de durf en het doorzettingsvermogen om geen enkele uitdaging uit de weg te gaan en elke kans met beide handen te grijpen. Duidelijk is een overblijfsel uit de prehistorie: toen mannen nog op zoek moesten naar manieren om te overleven, kwamen de durvers er als beste uit. Zo verhoogden ze hun sociale status en ook hun keuze op de paarmarkt.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?