Mannen en de midlifecrisis

Voelt u zich hulpeloos, onzeker en bang als uw man de tekenen van een rasechte midlifecrisis vertoont? Een begrijpelijke reactie. Maar dwingt u hem te kiezen tussen u en zijn nieuwe zeilboot? Of zijn er andere manieren om met deze relatiecrisis om te gaan?


De symptomen

Vaak zijn de symptomen van een midlifecrisis veeleer onschuldig: manlief wil een motor, laat plots een baard groeien, wordt lid van een duikvereniging of gaat de Mount Everest beklimmen. We kennen echter allemaal wel voorbeelden van dat andere, zwaardere type  midlifecrisis: die waarbij een man vrouw en kinderen achterlaat voor een collega, het liefst een die maar half zijn leeftijd is. Of die waarin iemand zonder overleg met vrouw en kinderen zijn baan opzegt.

Wanneer slaat hij toe?

Mannen kunnen te kampen hebben met een midlifecrisis als ze zo rond hun veertigste zijn, maar blijven er tot hun vijftigste vatbaar voor. Ze zitten dan ongeveer op de helft van hun leven en maken de balans op: heb ik bereikt wat ik wilde bereiken? Ben ik gelukkig in mijn huidige situatie? Wat ligt er nog in het verschiet? Mannen die ontevreden zijn in hun werksituatie of met hun liefdesleven zijn meer geneigd aan een midlifecrisis ten prooi te vallen. 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?