Provinciale domeinen 4: Vlaams-Brabant

Vlaams-Brabant, de kleinste Vlaamse provincie, heeft slechts vier provinciale domeinen, maar die hebben wel alle vier erg veel te bieden. Van zwembaden, over speeltuinen tot wandelroutes: voor elk wat wils.
 


Kessel-Lo

Vlak bij Leuven ligt het provinciaal domein Kessel-Lo, een ideale bestemming voor een vakantiedag met de kinderen. Er zijn speeltuinen afgestemd op de verschillende leeftijdsgroepen, een roeivijver met pedalo’s en bootjes, en een waterspeeltuin die voor afkoeling zorgt op de heetste zomerdagen. Ook op warme dagen is het ploeterbadje geopend, met een ligweide eromheen. Kinderen tot 12 jaar kunnen er zich komen uitleven.


Natuurlijk kan er ook gewandeld worden in het domein, er zijn paden aangelegd rond de vijvers, en er is een wandelpad naar de Abdij van Vlierbeek.
Het domein beschikt over een heel realistisch verkeerspark, waar kinderen kunnen oefenen op eigen houtje maar waar ook verkeerslessen worden gegeven aan scholen.
Dierenliefhebbers komen hier bijzonder aan hun trekken, want naast de kinderboerderij is er een bijenhuis waar je alles te weten komt over de honingbij en waar je de diertjes naar hartenlust kunt bestuderen. Wie meer geïnteresseerd is in flora dan in fauna blijft ook niet in de kou staan: er is een kruidtuin met zonnewijzer, een hoogstamboomgaard met oude fruitrassen en er is het natuurreservaat Lovarenbroek.
Eten en drinken kan in taverne “De Groene Lotus” of in Cafetaria “Stille Waters”. Het park is het ganse jaar open, de toegang is gratis. De attracties zijn open van 1 april tot 30 september, en daar moet je wel een klein bedrag voor neertellen.

Info: Provinciedomein Kessel-Lo, Gemeenteplein 5 - 3010 Leuven
      Tel. 016-25 13 92,

provinciedomein.kessello@vlaamsbrabant.be


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?