Provinciale domeinen 2: West-Vlaanderen

Wat provinciale domeinen betreft moet West-Vlaanderen zeker niet onderdoen voor de andere provincies. De nadruk ligt er iets meer op natuur en minder op vertier, maar je hoeft nooit ver te rijden: in alle uithoeken van de provincie liggen ze verspreid.


Het Zwin

In 2006 kocht het provinciebestuur 18 ha duinbos, de vogels en de gebouwen aan van de Compagnie Het Zoute en doopte dit tot Provinciaal Natuurpark Zwin (PNZ). Wie de inheemse zangvogels, roofvogels of steltlopers van dichtbij wil bekijken moet hier zeker naartoe. In kooien waarop informatieve teksten zijn aangebracht, worden de voornaamste vogelsoorten aan de wandelaar getoond. Elke dag om 15 uur worden de ooievaars, meeuwen en aalscholvers gevoederd. Naast het vogelpark is er het natuurreservaat, met zijn slikken en schorren een ideale plek om wilde vogels te observeren. Een wandeling met gids is hier aan te raden.

Sinds kort is er ook een nieuwigheidje: de luisterwandeling. Aan de ingang download je een aantal geluidsbestanden, die je op 22 bijhorende plaatsen in het Zwin beluistert.

Openingsuren van Provinciaal Natuurpark Zwin
Van 1 oktober t.e.m. 31 maart open van 9 tot 16.30 uur.
Van 1 april t.e.m. 30 september open van 9 tot 17.30 uur.
Tijdens Belgische schoolvakanties : alle dagen open.
Buiten Belgische schoolvakanties: open van dinsdag tot en met zondag.
Meer info en reserveren van een gids:

http://www.west-vlaanderen.be/NL/Leefomgeving/zwin/Pages/default.aspx


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?