Provinciale domeinen 1: Oost-Vlaanderen

Naast echte attractieparken en dierentuinen heeft Vlaanderen nog een hele rist provinciale domeinen die klaarliggen om u en uw gezin een dag ontspanning in de natuur te bezorgen. We zetten om te beginnen de toppers in Oost-Vlaanderen even voor u op een rijtje.


Domein Puyenbroeck

Puyenbroeck biedt dagjesmensen maar ook vakantiegangers die op de camping bij het domein kamperen al veertig jaar natuur-, speel- en waterpret. Naast de enorme speeltuinen en de roeivijver heeft het domein enkele unieke attracties te bieden: er is een dierenpark met ‘levend erfgoed’, d.w.z. uitgestorven of zeldzame schapen-, paarden- geiten en kippenrassen, die dankzij een intensief fokprogramma  bewaard worden voor het nageslacht, kunnen van dichtbij bewonderd worden door de bezoekers. Er rijdt een treintje door het domein, waarmee je de hele dag kunt rondtoeren eenmaal je een ticket hebt gekocht.

Verder zijn er in Puyenbroeck een openlucht- en een binnenzwembad, een fietsenverhuurdienst, een minigolfterrein, een bloemenweide en een verkeerspark. Omdat het domein dit jaar haar veertigste verjaardag viert, staan er tal van extra evenementen op het programma.

Op 24 mei, 9 juli en 11 augustus trakteert Puyenbroeck op gratis gebruik van roeivijver, minigolf, zwembad, treintje en verkeerspark. Je kunt die dagen ook gratis fietsen huren.

Op 4 juli is er een boombal en Prehistorie Live op het evenementeneiland.

Op 24 juni is er een spetterend popfestival voor kinderen van 8 tot 14 jaar met o.a. Milk Inc, Oliver, de Studio 100 TV-band en de Dalton-Sisters.

Info en openingsuren: klik

hier
.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?