Een land vol attracties

Ons kleine landje telt een hoop attractieparken en dierentuinen. Klein en groot komen er aan hun trekken, er is voor elk wat wils. En het leuke is: je vindt er altijd wel één vlak bij de deur. 
 
 


Attractieparken

Bobbejaanland

Olensesteenweg 45 - 2460 Lichtaart
Tel. +32 (0)14 55 78 11

Website:

www.bobbejaanland.be

Attractiepark met een familiaal karakter, interessant bij slecht weer want een deel van de attracties is overdekt. Voor de kleintjes is er zelfs een volledig overdekte attractiehall. Ook typisch voor dit park zijn de shows, waarin vaak ook paarden figureren. Maar ook voor degenen die het graag wat spannender maken zijn er attracties: de Sledge Hammer, de Typhoon en vooral de Speedy Bob.

Plopsaland

De Pannelaan 68 - 8660 De Panne 
Tel. +32 (0)58 42 02 02
Website:

www.plopsaland.be

Het vroegere Melipark wordt nu ingenomen door de figuurtjes uit de serie  "Kabouter Plop" en hun collega’s uit de Studio100-stal. De attracties zijn vooral bedoeld voor een zeer jong publiek, al probeert het park tegenwoordig ook adolescenten aan te trekken middels enkele meer pittige attracties als de Springflyer en de Superflash. Nieuw voor 2009 is de Anubis Ride, een rollercoaster met drie loopings.

Plopsa Coo

Coo 4 - 4970 Stavelot
Tel. +32 (058 42 02 02
Website:

www.plopsa.be
 

De Waalse tegenhanger van Plopsaland heeft zich gevestigd in het schitterend landschap bij de watervallen van Coo. Deze publiekstrekker uit grootmoeders tijd kreeg hiermee een flinke facelift. Het park richt zich voornamelijk op families, en is naast een attractiepark ook een dierenpark. Er is een wildpark met typisch Ardeense fauna zoals everzwijnen en damherten, maar daarnaast is er ook een apeneiland en een doorloopweide, de vroegere kinderboerderij. Nieuw voor 2009: Het labyrint en de octopus.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?