Vakantiesalon

Op donderdag 3 februari 2011 opent het Vakantiesalon 2011 in Brussels Expo. In vier paleizen nemen meer dan 700 standhouders de bezoeker mee op ontdekkingreis naar onbekende verre oorden of naar mooie plekjes dichtbij, met avontuurlijke reisformules en nieuwe citytripbestemmingen.


Van 3 tot en met 7 februari opent het 53e Vakantiesalon zijn deuren aan de Heizel. De editie 2011 werd opgebouwd rond zes thematische villages verdeeld in paleizen 4, 5, 6 en 7.

Paleis 4 staat helemaal in het teken van Frankrijk, nog altijd de belangrijkste toeristische bestemming voor België. Gastregio van deze editie is de Bourgognestreek.

Paleis 5 is voorbehouden voor de Europese bestemmingen, met Servië en de Donauregio in de hoofdrol. Belgrado en Novi Sad (Servië) zijn steeds aantrekkelijker als citytripbestemming voor hun cultureel en natuurlijk erfgoed. Vanaf dit jaar kan er immers lowcost naar Servië gevlogen worden. De prijsvechter Wizzair heeft aangegeven vanaf april 2011 rechtstreeks van Eindhoven op Belgrado te vliegen, en is hiermee de eerste lowcostcarrier naar Servië vanuit de Benelux.
In Scandinavië is de belangrijke trend IJsland. Door de aswolk werd de aandacht opnieuw op het land gevestigd en blijkbaar wilt iedereen ernaartoe!


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?