Ik heb de MSC Opera ingehuldigd met Sophia Loren

Of zou ik beter zeggen dat ik aanwezig was bij de doop van dit prachtige cruiseschip door “la” Loren, een echte ster. Dit ging door op een zonnige dag in de haven van Genua. Een kennismaking met een reisformule waar heel wat landgenoten zich in zouden kunnen vinden.


De dag was vroeg begonnen : aankomst voor 8 uur in de lokalen van Abelag om vervolgens in te schepen op een vliegtuig van de maatschappij

VLM
dat speciaal voor deze gelegenheid gecharterd werd. Een gezellige wachtzaal, slechts beperkte formaliteiten af te wikkelen, een comfortabele Fokker 50, vlotte bediening met de glimlach... alles om de dag reeds goed in te zetten.

Aan boord journalisten van de geschreven pers, de audiovisuele media (herkenbaar aan hun ietwat hautaine air)en online-magazines. Maar ook vertegenwoordigers van bedrijven die vatbaar zijn voor het uitspelen van de kaart van de “incentives”, reizen bestemd voor het personeel of voor klanten.

De inscheping

Het vliegtuig volgt zorgvuldig de Italiaanse kustlijn. Iedereen bestudeert deze kuststrook, geklemd tussen de zee en de bergen. Na een tijdje komt de stad Genua in beeld en een groot schip pronkt in de haven, zou dit de Opera zijn? Het vliegtuig duwt zijn neus naar beneden en lijkt de mast van de cargoschepen te scheren. De luchthaven Colombo is een miniluchthaven. Een bus brengt de delegatie tot aan de voet van een gebouw dat zich in de volle lengte uitstrekt. Hier zullen de inschepingformaliteiten plaatsvinden.

Je neemt je identiteitskaart in de hand en fixeert vervolgens een webcam, die op een draagbare computer geplaatst is. Een kwestie van veiligheid, want wanneer je bij het betreden van het schip je magnetische kaart zal aanbieden zal deze nagaan of je overeenstemt met de foto. Deze (met een bepaald bedrag) opgeladen magnetische kaart zal je in staat stellen om aan boord al je betalingen uit te voeren...behalve in het casino!

Maar een soortement piccolo – met een brede glimlach en blijkbaar van Filippijnse afkomst – heeft zich al over mijn reiszak ontfermt en leidt me via een volledig met spiegels uitgeruste lift naar brug 10, de Turandot-brug. Mijn kamer (binnenzijde met dubbel bed) blijkt prachtig gedecoreerd en zeer functioneel ingericht. Het is één van de 850 kajuiten van een schip dat tevens 172 kamers met balkon (zeer in trek) en 28 suites telt.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?