Malta, paradijs voor duikers

Het eiland Malta, dat samen met broertjes Gozo en Comino de Maltezer Archipel vormt, werd door de lezers van ‘Diver magazine’ verkozen tot één van de drie mooiste duikplekken ter wereld.De Maltezer archipel ligt in het hart van de Middellandse Zee, 288 km ten noorden van Afrika. Malta heeft een enorm rijk cultureel erfgoed opgebouwd in haar zevenduizend jaar oude geschiedenis, je vindt er een waaier aan tradities en gebruiken en een prachtige historische infrastructuur. Voor niet-duikers is er op het droge dus ook meer dan genoeg te zien: in de steden heb je talloze kathedralen en paleizen, en op het platteland vind je enkele van ’s werelds oudste ruïnes. 

Het zachte, mediterrane klimaat en de gastvrije bevolking vormen extra troeven die van Malta een erg geschikte vakantiebestemming maken. Maar de grootste aantrekkingskracht van het eiland bevindt zich, althans volgens scubaduikers, onder de zeespiegel.

Topdrie bestemming

De 35.000 lezers van ‘Diver Magazine’, een toonaangevend Noord-Amerikaans blad voor scubaduikers, vonden Malta een top drie-plaats waardig in de categorie ‘mooiste duikbestemmingen’. Het eilandje moest alleen de duimen leggen voor topbestemmingen Egypte en de Malediven, maar moet het dan ook stellen zonder de enorme budgetten voor infrastructuur en marketing die deze twee landen uittrekken.

Verandering op til

Maar stilaan is er op dat vlak ook iets aan het veranderen. De afgelopen drie jaar werden veel faciliteiten van duikverenigingen vernieuwd en aangepast aan de noden van vandaag. Duikplekken werden verbeterd, zodat het maritieme leven optimaal beschermd wordt. Malta gaat dus alsmaar meer beantwoorden aan de eisen van de moderne duikers, en krijgt hierbij volop steun van de Toeristische Dienst.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?