Laat u veroveren door de charmes van Tanger

Tanger is een metropool met duizend nationaliteiten. Verschillende beschavingen hebben elkaar bevochten om de controle over de stad, of hebben zich er op zijn minst eeuwenlang mee bemoeid. Vandaag zijn het de toeristen die de stad bestormen, vanwege die rijke culturele erfenis waar onlangs een moderne bries doorheenwaaide.
 


Een typisch steegje in de kasba van TangerKijk naar de manier waarop het zonlicht de kleuren van de kasba sublimeert, en je begrijpt waarom Eugène Delacroix, Francis Bacon, Albert Marquée en zoveel andere grote namen uit de schilderkunst ooit besloten hier hun ezel neer te zetten. Terwijl het wit van de kalk een tijdloos decor schetst, wekken het oker, karmijnrood, oceaanblauw en smaragdgroen de interesse van de bezoeker voor de bepleisterde gevels, de portiekjes en afgeronde opstapjes  van de huizen.
De Mechouar, waar het voormalige justitiepaleis zich bevindt, is de hoofdplaats van de kasba; ze oogt misschien niet erg mooi maar heeft wel een grote symbolische betekenis. De wallen herinneren ons aan de tijd dat Tanger een versterkte handelsstad was. Een tijd waarin ze, in tegenstelling tot andere havensteden tijdens de Renaissance, niets méér prijsgaf aan de zeelui dan een versterkte muur versierd met torens en bastions.

In de Kasba vinden we pareltjes als Dar el Makhzen (het paleis van de sultan), befaamd om de mooie troonzaal, de prachtige groene koepel, de binnenplaats en z’n weidse ryad. In 1922 werd het paleis omgevormd tot etnografisch museum, gewijd aan de geschiedenis van het houtwerk, de textielindustrie, het keramiek en de archeologische vondsten uit de regio. 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?