Het klassieke Rome versus het moderne Rome

Rome werd niet gebouwd op één dag, zo gaat het gezegde. En Rome laat zich ook niet ontdekken op één weekend. Vergeet uw vooroordelen over deze stad, en ontdek het échte Rome, het Rome dat leeft in het nu zonder aan zijn verleden te verzaken, het bruisende Rome. Want hier vloeien, dankzij de superbe stadsarchitecten uit de Oudheid, heden en verleden naadloos over in mekaar.


Van Romeins Rijk naar republiek in een oogwenk

We hoeven niet te kiezen tussen het antieke Rome en het moderne Rome. In Rome liggen monumenten en winkeltjes immers zo dicht bij elkaar, dat je de twee aspecten van de stad moeiteloos combineert in één bezoek. Niet-te-missen buurt: die van de Piazza Navona!
De Piazza Navona wordt wakker bij het ondergaan van de zon. Op dit verkeersvrije plein staan niet minder dan drie fonteinen. Jonge Italianen komen er samen om te aperitieven op de chique terrasjes. In het midden van het plein staat de fontein van de vier stromen, de Fontana dei Quattro Fiumi. De Donau (Europa), de Nijl (Afrika), de Rio de la Plata (Amerika) en de Ganges (Azië) worden erop afgebeeld. Paus Innocentus X liet het beeld maken door de bekende beeldhouwer Bernini.
Doe uw smaakpapillen ook een plezier, en ontdek de specialiteit van ijssalon Tre Scalini (tegenover de fontein van Bernini): de tartufo. Dit chocolade-ijs heeft een smeltend hart van kers. Het geheel wordt vergezeld van slagroom en chocoladeschilfers.  

Piazza Navona

 


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?