De Algarve in Portugal

Deze meest zuidelijk gelegen provincie van Portugal geldt als een zeer populaire toeristische streek, waar zowel Portugezen als andere Europeanen in groten getale naartoe trekken. Het hele jaar door kan je er dan ook genieten van het heerlijke, warme klimaat en de prachtige stranden van deze kuststreek. Daarenboven is de toeristische sector er zeer sterk ontwikkeld en kan je er terugvallen op een waaier aan accommodaties, een bruisend nachtleven en ook culturele bezienswaardigheden.


Er zij sterk op toerisme gerichte centra als Faro (de provinciehoofdstad), Portimão en Villamoura (ideaal voor golfliefhebbers) met luxueuze en van alle comfort voorziene vakantieresidenties. Hier kan je van het bruisende nachtleven proeven en overdag allerlei watersporten uitproberen. Deze centra liggen aan de kust en de nadruk ligt dan ook op een strandvakantie.

Maar je kan ook de grote massa toeristen de rug toekeren en opteren voor een bezoek aan of verblijf in één van de vele pittoreske vissersdorpjes aan de westkust of de meer landinwaarts gelegen dorpjes en stadjes. In het binnenland en de heuvels kom je terecht in prachtige wilde natuurlandschappen en ontmoet je mensen die nog steeds leven zoals vroeger, wars van alle luxe. In de meeste steden van de Algarve vind je nog de stempel terug die de eeuwenlange bezetting door de Moren achterliet. Deze is duidelijk herkenbaar in het stratenpatroon met nauwe steegjes en in de stijl van de woningen.

De Algarve wordt omzeggens het hele jaar door gekenmerkt door een mild en aangenaam klimaat. De meeste toeristen trekken er natuurlijk in de zomerperiode naartoe, maar ook buiten het seizoen is het een ideale vakantiebestemming en daarenboven is een verblijf dan veel goedkoper. De Algarve heeft in ieder geval heel wat te bieden en om u hiervan te overtuigen zullen we hierna enkele prachtige plaatsjes aanstippen, die zeker een bezoek of verblijf waard zijn!


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?