De bontmantel van Phaedra Hoste

Phaedra Hoste is dan wel een vegetariër, ze maakt wel reclame voor bont en daar schaamt ze zich ook niet voor, want ze vindt het een verantwoorde keuze. Hopelijk blijkt de man die ze zoekt geen vijand te zijn vam madammen met een bontjas.


Onlangs werd een brochure verstuurd die het dragen van bont een milieuvriendelijke keuze noemt. "Wie van de natuur houdt,
draagt bij voorkeur een natuurlijke pels in plaats van synthetische
producten."

Hebben de bontverkopers een punt? Gaat pakweg de wolproductie in
Latijns-Amerika en Australië ten koste van de ongerepte natuur en de
daar levende dieren? Of hebben we te doen met een slimme marketingtruc van een sector die de laatste jaren in een minder flatterend daglicht kwam te staan?

Iedereen zijn job

BV’s bevinden zich doorgaans niet in een benijdenswaardige positie. Wie wil er tenslotte bekend zijn in de helft van een van de kleinste landjes ter wereld? Rijk word je er zeker niet van. Dus is elke schnabbel mooi meegenomen. Je kan Phaedra Hoste, vegetariër of niet, toch niet verwijten dat ze haar status verzilvert? Hoe gaat ze anders haar vele rekeningen betalen?

Win-win

Dat de bontindustrie op Phaedra valt, is geen toeval. Ze sluit nauw aan bij het ‘profiel’ dat de bontdraagster nastreeft. Een ietwat rijpere leeftijd is een essentiële voorwaarde geworden voor het dragen van bont. Dat ze mooi is, en erg met haar uiterlijk begaan, heeft een vereenzelvigend effect met het bontkopende publiek. Wie wil er niet uitzien zoals Phaedra op haar best? Bovendien doet het bont Phaedra’s imago helemaal geen kwaad: een beetje prijzig chique staat haar op het Vlaamse lijf geschreven. Het kan haar handelswaarde alleen maar vergroten. Net zoals bont voor Phaedra een duidelijk statement is, is zij dat voor de bontindustrie.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?