Biojeans

Typische jeansmerken als Levi's, Nudie, Carhartt, G-star en Jack&Jones bieden tegenwoordig biokatoenjeans aan. Maar zijn die spijkerbroeken echt duurzaam en milieuvriendelijk?
 


Een milieuvriendelijke spijkerbroek produceren betekent niet alleen biokatoen gebruiken. Er mogen bijvoorbeeld geen toxische chemische middelen in het hele proces worden gebruikt om de gezondheid van de werknemers te beschermen. En of dat gerespecteerd wordt, is niet altijd duidelijk. Verschillende merken verzekeren een serieuze gedragscode, maar hebben geen externe controle.

Het is zo bij Nudie organic jeans. Het merk maakt jeans uit biokatoen en er zouden geen chemische middelen te pas komen bij de productie. Nudie heeft een gedragscode opgesteld die overeenkomt met de richtlijnen van de IAO (Internationale Arbeidsorganisatie) en de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Al hun leveranciers moeten gehoor geven aan deze gedragscode. Dat is goed. Maar zeker zijn dat het wel zo gebeurt, kan niet zonder een externe controle.

www.nudiejeans.com


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?