Elektrische auto's op het Autosalon

Heb je de 90ste editie van het Autosalon in Brussel gemist? Er waren een pak elektrische auto's op de standen te zien: van de BMWi3 over de Opel RAKe tot de Twizy van Renault, ... . Kort overzicht van de zuinigere modellen van vandaag of van de toekomst.


Kreeg je de kans niet om door de verschillende paleizen van de Heizel te wandelen? Dan heb je 33 elektrische wagens gemist! Meerdere milieuvriendelijkere modellen waren op deze editie te zien bij verschillende constructeurs.

Sommige zijn nog conceptcars; andere werden al op de markt gebracht. In elk geval was een kijkje bij deze elektrische auto's wel de moeite waard.

In paleis 7 waren alle ogen gericht op de BMW i3. Deze conceptcar is de meest geavanceerde elektrische auto van vandaag. Waarom? Omdat hij amper 1.250 kg weegt en in 7,9 seconden naar 100 km/u sprint. De topsnelheid ligt op 150 km/u. Hij beantwoordt dus zonder twijfel aan de meeste van de mobiliteitsbehoeften.

Chevrolet werkt ook aan een kleinere ecologische voetafdruk. De Volt is een gezinswagen aangedreven met een kilowattmotor en een kleine motor, die op oude aardolie werkt om de batterijen op te laden. Hij heeft een autonomie van 440 km en stoot niet meer uit dan 27g/CO2/km. Voor de Europese markt is, op basis van de Volt, de Opel Ampera ontwikkeld, met een iets aangepast uiterlijk en andere uitrusting. De twee wagens zijn in 2011 op de markt gekomen.
De Duitse automaker heeft ook een ander elektrisch concept: de Opel RAKe, een 100 % elektrische stadswagen met futuristische vormen. Interessant detail: de passagiers van de RAKe zitten achter elkaar, net als op een motorfiets. Het idee is een rijbewijsloze versie aan te bieden die 45 km/u zou bereiken.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?