Halotherapie

Halo- of zouttherapie ontlast astma, sinusitis, allergieën, stress, huidproblemen en nog veel andere kwalen. Je kan ervan genieten in echte of kunstmatige zoutgrotten in Oost-Europese landen. Sinds kort vind je ze ook in België.
 


Halotherapie verscheen in het begin van de 20e eeuw, toen dokters beseften dat de arbeiders van de zoutmijnen, in tegenstelling tot andere mijnwerkers, zelden ziek waren. Naar aanleiding van deze ontdekking werden wetenschappelijke onderzoeken gedaan.

De conclusie: de lucht die zoutmijnwerkers inademden, was ongelofelijk nuttig. Hij bleek zelf therapeutisch te zijn voor mensen die aan astma, sinusitis, allergieën, stress, nervositeit, vermoeidheid of andere vasculaire en dermatologische aandoeningen leidden. Eigenlijk verbetert deze lucht de algemene gezondheid en verhoogt hij de weerstand.

Na deze grote ontdekking werden zoutmijnen ook als behandelingscentra gebruikt. Sommigen van hen bestaan nog steeds. Later werden ook kunstmatige zoutgrotten aangelegd, in Rusland, Polen, Oekraïne, Roemenië ... en in België.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?