Ecologisch vrijen

Tegenwoordig kan men zelfs onder de lakens op een milieuvriendelijke en verantwoordelijke manier aan de slag gaan. Hoe? Met Lovepackcondooms!

 


Lovepack is een merk van verantwoordelijke condooms. Ze dragen niet alleen het CE-keurmerk, wat aangeeft dat ze voldoen aan de strenge Europese normen en dus voor safe sex zorgen, maar ze zijn ook verantwoordelijk wat het milieu en sociaal werken betreft.

Milieuvriendelijk

Het natuurrubber voor de Lovepacks komt van de New Ambadiplantage in Tamil Nadu in Zuid-India. Daar wordt op een duurzame manier omgegaan met de natuur en met de rubberbomen. De plantage geeft aan de eigen werknemers cursussen over hoe om te gaan met het milieu. Ook de dorpsbewoners worden erbij betrokken om de opgedane ervaring te delen. Bovendien is New Ambadi FSC-gecertificeerd: dit label toont aan dat de bossen op een verantwoordelijke manier beheerd worden.

Fairtrade
Op de plantage wordt sociaal verantwoord gewerkt. Met de fairtrade meerprijs voor elke kg rubber worden de levensomstandigheden van de werknemers verbeterd. Arbeiders en management beslissen gezamenlijk over de besteding van de meerprijs. Zo wordt er bijgedragen in de medische kosten van de arbeiders en de studiekosten van hun kinderen, en een aanvullend pensioen verstrekt.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?