Ecologisch verblijfplaats in Zwitsers skigebied

In de buurt van het Zwitsers skigebied Villars-Gryon vind je een verrassend milieuvriendelijke verblijfplaats. In The Whitepod verblijf je in tenten verwarmd met houtkachels. Sauna, privélessen, lekker eten, ... chique en groen horen hier samen.


In het dorpje Les Cerniers in Zwitserland bevindt zich The Whitepod Resort: een supermilieuvriendelijke verblijfplaats met een privéskigebiedje direct daaraan verbonden. In The Whitepod Resort verblijf je niet in kamers maar in pods. Dat zijn koepelvormige (geodesische) tenten op houten steigers!

Sofia de Meyer heeft dit project opgezet. Ze had als doel een verblijfplaats te creëren die in balans is met de natuurlijke omgeving, en waar het gebruik van natuurlijke energiebronnen tot een minimum beperkt wordt. En het is haar zeker gelukt. De pods worden met houtkachels verwarmd en met olielampen verlicht. De badkamers? Maak je geen zorgen, die hebben stromend en warm water. Oh ja, een detail: het centrale raam biedt een schitterend uitzicht op de Mont Blanc.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?