Vlamingen besparen 7,76 % energie

De Energiejacht 2011, georganiseerd door Bond Beter Leefmilieu, is ten einde. Dankzij eenvoudige en concrete tips bespaarden de deelnemers gemiddeld 7,76 % energie.

 


Vlamingen die deelgenomen hebben aan de Energiejacht hebben 7,76% energie bespaard. Dat blijkt uit de eerste voorlopige resultaten van de campagne.

De Energiejacht is een initiatief van Bond Beter Leefmilieu, om te jagen op energievreters in huis. Het toont aan gezinnen hoe ze met concrete en eenvoudige tips gemakkelijk energie kunnen besparen en dus hun maandelijkse energiefactuur kunnen doen dalen.

De Energiejacht 2011 startte op 1 december 2010 en eindigde op 31 maart 2011. Uit de eerste, voorlopige resultaten blijkt dat de deelnemers aan de Energiejacht gemiddeld 7,76 % energie bespaarden. Een aantal uitschieters bespaarden zelfs tussen de 20 en 30 %!

"Mensen denken dat ze zelf niet veel meer kunnen besparen, maar staan vaak te kijken van de resultaten als ze meedoen", vertelt energiemeester Paul Nies uit Ham. De deelnemende groepen uit onze gemeente bespaarden gemiddeld 16 %. In totaal stootten we 44 ton CO2 minder uit. Zodra mensen meedoen, blijven ze aan boord en maken ze er een sport van om zoveel mogelijk te besparen.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?