Prison Break 3

Het derde seizoen van Prison Break ligt in de winkels. Een paar jaar geleden was heel de wereld in de ban, de man met de tattoo was overal te zien. Deze keer moet Michael Scofield niet ontsnappen uit Joliet, in de Verenigde Staten, maar uit Sona, Panama. Hoe komt het dat de serie zo succesvol is? 


Het verhaal 

Ontsnappen uit een zwaar beveiligde gevangenis, niet zo’n origineel uitgangspunt op het eerste gezicht. Dit beeld verandert vanaf de eerste aflevering, Prison Break is anders. De scenaristen zorgen voor een ongelooflijk spannend verhaal. Lincoln Burrows (Dominic Purcell) is beschuldigd van de moord op de broer van de vice-president en krijgt de doodstraf. Zijn broer, Michael Scofield (Wentworth Miller) weet dat het opgezet spel is en wil zijn broer bevrijden. Als ingenieur kiest hij voor een ingewikkeld plan, en tatoeëert hij de blauwdruk van de Joliet-gevangenis op zijn bovenlichaam. 

Vanaf het moment dat Scofield in de gevangenis aankomt, zit je elk moment op het puntje van je stoel. Er komen meer en meer personages in het verhaal, waarvan de emoties vaak aan bod komen. Sarah Tancredi (Sarah Wayne Callies) is in het eerste seizoen één van de weinige vrouwen en zorgt voor romantiek. Prison Break wordt nog spannender wanneer bekend wordt dat de Company (een zeer geheime dienst) een groot complot heeft om Lincoln te beschuldigen. En nog spannender naar het einde toe, wanneer de personages (na veel tegenslag en tijd) weten te ontsnappen.

Het tweede seizoen speelt zich af in de Verenigde Staten en in Panama, de broers en co. zijn ontsnapt en vluchten. Alle afleveringen spelen zich af buiten de gevangenis, wat Prison Break een volledig nieuwe look geeft. Jammer maar helaas, Scofield bereikt zijn doel niet en komt terecht in Sona, waar het derde seizoen zich afspeelt. Back to basics, het originele concept van Prison Break. En nee, het is niet saai…het is opnieuw fantastisch.


Delen

© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?