Restaurant Clandestino beste groentenrestaurant

Frank Fol, Gault Millau en Living Tomorrow sloegen de handen in elkaar en gingen op zoek naar de betere groentenrestaurants in de Benelux. Initiatiefnemer Fol wil zo restaurants stimuleren om meer groenten te verwerken in hun gerechten. 


Volgens Frank Fol verdienen groenten een meer prominente rol in de restaurantkeuken. Ze zouden de basis en het centrum moeten vormen van elke bereiding. Alleen op deze manier gaan we met z’n allen beter en gezonder eten. Uit de inzendingen koos een jury dertien restaurants die mochten meedingen naar de titel van ‘beste groentenrestaurant 2009’: 

Vork & Mes  (Hoofddorp - Nederland) -

www.vorkenmes.nl

Vincent Cuisinier de campagne (Bolland) -

www.vincentcuisinierdecampagne.blogspot.com

Trente (Leuven) -

www.trente.be

Saint-Amour (Brugge) -

www.saint-amour.be

Clandestino (Haasdonk) –

www.clandestino.nu

Langue D'Oc (Bissegem)-

www.languedoc.be

Huiskamerrestaurant Postelein (Keerbergen) -

www.postelein.be

Het Verschil (Aalst) -

www.hetverschil.com

De Warande (Sint-Jan in Eremo) -

www.dewaranderestaurant.be

Elckerlijc
(Maldegem) -
www.peterdeclercq.be

Potiron (Kasterlee) –

www.potiron.be

De Godevaart (Antwerpen) –

www.degodevaart.be

Parmentier (Juglinster- Luxemburg) -

www.parmentier.lu

Wekelijks ging de jury langs bij één van de deelnemende restaurants, daarnaast werd elk etablissement ook nog door een anonieme criticus bezocht. 

Tijdens de voorstelling van de nieuwe hotel- en restaurantgids van Gault Millau op maandag 26 oktober werd de winnaar van de wedstrijd bekendgemaakt. 


Delen





© Vivat.be 2014

Contact | Wie zij wij?